بارهای دینامیکی ناشی از حرکت نسبی لوله‌ها

ازآنجایی‌که رایزرها معمولاً در کل طبقات حرکت می‌کنند، بنا به طول آزاد تأسیسات، مهار حرکت طولی تأسیساتی که در معرض انبساط و انقباض ناشی از تغییرات دما قرار دارند، اهمیت پیدا می‌کند. به‌عنوان مثال، فولاد استاندارد به طور تقریبی با نرخ 0.8” (20 میلی‌متر) به ازای هر 100ft (5/30 متر) طول لوله در دمای 37 درجه منبسط می‌شود. لذا به طور مثال مهار حرکت طولی لوله بر اثر این انبساط و انقباض امری حائز اهمیت است. بدین منظور بایستی از اکسپنشن جویت، لوپ و فیکس پوینت‌ها استفاده شود که نیازمندی ساپورت گذاری مخصوص است که این بارهای دینامیکی را مهار کند.

 

بارهای دینامیکی ناشی از حرکت سیال

در سیستم‌های مکانیکی، معمولاً حرکت سیال در داخل تجهیز موجب ایجاد ضربات و بارهای دینامیکی می‌شود. برای مثال، در سیستم اطفای حریق، در زمان فعال شدن سیستم، حرکت سیال در داخل لوله‌ها، بارهای دینامیکی متعددی به ساپورت­ها وارد می‌کند. ازآنجایی‌که معمولاً در رایزرها، لوله‌های تغذیه‌کننده خطوط وجود دارند سایز تأسیسات نسبت به تأسیسات افقی بالاتر بوده و متعاقباً ضربات و بارهای دینامیکی در این لوله‌ها نیازمند ساپورت و مهار منحصربه‌فرد است.

 

 

ساپورت مدولار

پیشگفتار:

امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی ، عرصه تاسیسات نیز ازین پیشرفت بی نصیب نمانده است . و نو آوران این رشته از صنعت، دستاوردهای تحسین برانگیزی داشته اند. که ساپورت مدولار نیز یکی ازین دستاوردهای نوین حاصل از تلفیق علم و فن است .

 مزیت‌های روش ساپورت‌گذاری مدرن نسبت به سنتی :

  • کاهش زمان اجرا و افزایش سرعت اجرا
  • افزایش طول عمر و کارایی تاسیسات مکانیکی و الکتریکی
  • بهبود ارگونومیکی شرایط نصب برای کادر اجرایی
  • کاهش هزینه های نگهداری و نصب
  • کاهش خوردگی در فولاد بدلیل استفاده از روکش روی (گالوانیزه) و کیفیت بهتر مقاومت در برابر خوردگی پروفیل‌ها و بست‌های لوله و حذف رنگ‌آمیزی و عملیات ضدزنگ با داشتن این قابلیت که می‌توان قطعات و پروفیل‌های لینک را رنگ نیز نمود.
  • کاهش حجم جوشکاری و در نتیجه کاهش اتصالات صلب و هزینه‌های جوشکاری و آزمون‌های غیر‌مخرب و افزایش انعطاف‌پذیری سازه بدلیل استفاده از پیچ و مهره و بنابراین مقاومت بیشتر در برابر زله
  • طراحی مهندسی پیشرفته‌تر و استفاده از نرم افزارهای تحلیلی جهت تحلیل و طراحی بهتر ساپورت‌های تاسیساتی و در نتیجه افزایش استحکام، سختی و پایداری و شکیل بودن سازه نهایی
  • افزایش قابلیت اعتماد سازه نهایی
  • نگهداری بهتر و مناسب‌تر سازه
  • نیاز کمتر به جوشکاران ماهر

 

طراحی مهندسی پیشرفته‌تر

در روش سنتی بدلیل استفاده از نبشی و قوطی و ناودانی و … و استفاده از روش اتصال جوشکاری بجای استفاده از پروفیل‌های دارای سختی و استحکام بسیار بالاتر بدلیل طراحی مهندسی شکل پروفیل و استفاده از لبه های استحکام بخش و شکل پروفیل خصوصا SL و G و روش اتصال‌دهی پیچ و مهره و استفاده از  C-FLAT WASHER و … روش سنتی دارای پایداری و سختی و استحکام بسیار بسیار پایین‌تر و نسبت استحکام به وزن بسیار پایین‌تر است . در روش مدرن بدلیل استفاده از کدها و نرم افزارهای تحلیلی و طراحی و استانداردهایی نظیر ASTM , DIN   طراحی و قطعات از مهندسی بسیار پیشرفته‌تری برخوردارند.

 

ساپورت تاسیسات چیست و چه تعریفی دارد ؟

ساپورت تاسیساتی در صنعت واقع نوعی نگهدارنده معرفی میشود. که در پروژه های گوناگون تاسیساتی به کار گرفته می شوند. این محصول نصب و نگهداری تاسیسات را تسهیل می بخشد .از دیگر مزایای اصلی ساپورت ها می توان به افزایش طول عمر مفید و کارآمدی هر چه بیشتر تجهیزات تاسیساتی نام برد. ساپورت تاسیساتی، با توجه به نوع کاربری آن در پروژه، در انواع مختلفی تولید می شود. در ادامه به بررسی و تعریف چند مورد از دستاوردهای بزرگترین تولید کننده ساپورت های تاسیساتی ایرانی می پردازیم .

 

تقسیم بندی اجزای مختلف ساختمان

اجزای سازه ای: که شامل فونداسیون، تیرها، ستون­ ها، دیوارهای حائل و برشی، بادبندها، انواع و اقسام کف ­های سازه ای و … هستند. و وظیفه تحمل و انتقال بارهای موجود در ساختمان را دارند.

اجزای معماری : که شامل دیوارهای جداکننده، سقف­ های کاذب، کف­سازی­ ها، اندودها و… است و هربخش ساختمان که جزئی از ابنیه به شمار می­رود ولی اعضای غیرسازه­ای (غیر باربر) هستند.

تاسیسات ساختمان : که شامل انواع لوله­ ها، کانال­ های هوا (گرد یا مستطیلی)، سینی­ های کابل، لوله­ های برق و … هستند و وظیفه انتقال انرژی و سیالات به قسمت­ های مختلف ساختمان را به جهت استفاده و رفاه حال ساکنین بر عهده دارند.

با توجه به نحوه طراحی و جانمایی تاسیسات که توسط تیم طراحی الکتریکال و مکانیکال انجام می­ شود، ممکن است به صورت قائم یا افقی از قسمت های مختلفی از ساختمان عبور کنند. به منظور اینکه این لوله ­ها، سینی ­ها و کانال­ ها در محلی که برای آنها در نظر گرفته شده است، مستقر شوند. و وظیفه خود را انجام دهند.

برای این فرآیند نیاز به سازه ­ها و اتصالاتی است که این تاسیسات را به اعضای سازه­ای متصل کنند. و بارهای ثقلی و جانبی ناشی از آن ها را تحمل نمایند. اصطلاحاً به این نوع سازه­ ها ساپورت تاسیسات گفته می­شود. که در واقع ترجمه تحت­ اللفظی این واژه نیز کاملا گویای کاربرد آن می­باشد.

 

 منبع : http://saaporttasisat.blogfa.com/ و https://vestadezh.com/

 


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : استفاده ,ساپورت ,بارهای ,طراحی ,سازه ,تاسیسات ,بارهای دینامیکی ,بدلیل استفاده ,حرکت سیال ,طراحی مهندسی ,استحکام بسیار ,طراحی مهندسی پیشرفته‌تر
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دست خط اجاره ویلا و سوییت در قشم ویژه مسافرین گرامی بهترین فیلمهای ایران و جهان دیارکازرون ؛ مهدسلمان فارسی دیگ آبگرم ؛ دیگ بخار خرید گن ساعت شنی در شیراز | 09172500031 Michael فروشگاه شاپفا ewfwekf